JAC Antwerpen

U bent hier

Crisishulp voor jongeren

Loopt het thuis behoorlijk mis? Dan is het risico groot dat, wanneer er niks verandert, het erg moeilijk wordt als gezin om samen te blijven. Er wordt misschien wel gezegd dat je niet langer thuis kan blijven wonen. Of misschien heb jij zelf wel vaker gedacht om weg te lopen. Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren.

Blijf er niet alleen mee zitten

Praat erover. Wanneer je bijvoorbeeld als jongere zelf slachtoffer of getuige bent van geweld heb je het recht om jezelf te beschermen. 

Als jongere zoek je best contact met een volwassene die je vertrouwt: een jeugdwerker, leerkracht, iemand van het CLB of een JAC-medewerker.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie (bel 101). Heb je dringend medische hulp nodig, bel onmiddellijk het alarmnummer 112.

Crisisteam -18

Iedereen die professioneel in contact komt met minderjarigen in crisissituaties kan aanmelden bij crisisteam -18.
Crisisteam -18 tracht in overleg met de aanmelder de situatie te verhelderen en biedt vervolgens info, advies en ondersteuning aan de aanmelder. Indien nodig kan Crisisteam -18 bijkomend verschillende vormen van crisisjeugdhulp inschakelen: crisisinterventie, crisisbegeleiding en/of crisisopvang. Deze crisisjeugdhulp wordt geboden door verschillende partners uit verschillende jeugdhulpsectoren.
De crisisjeugdhulp richt zich niet enkel op de minderjarige maar probeert samen met alle betrokkenen naar oplossingen te zoeken.

Crisisteam +18

Personen in een crisissituatie kunnen zeven dagen per week en 24 uur per dag contact opnemen met de crisispermanentie op het gratis nummer 0800/259 22. Hulpverleners die consult / coaching wensen over een crisissituatie kunnen bellen naar het nummer 03/225 06 00.

Lees ook